EAAT7KBEN1AMBABTTUuV4K7yu6hE6Yhy34bhEyzEQ62bmWZA0MWj9Abz0ZCAE7FuNJTAvNJLrEuaQsBqV2uApPjGTWKXbQ1Y92f1o5euR2wY7cZBrRENHjbZAa2gG9AzHXcadPLNqazXP4ZAgYAPmb7AMaIPvtbwcVR7fSSf4qDpQXZCDouZA7mwpzmZBqK18JSoZD
top of page
Tibetaanse Gebedsvlaggen

8-daagse training

Existentiële en spirituele zorg aan het levenseinde
 

Deze training biedt jou concrete tools en handvatten om

vanuit een diep contact met jezelf

de stervende te ondersteunen en te gidsen in zijn/haar proces.

Dit geeft tegelijk een mooie en verdiepende voorbereiding op het eigen sterven

We doen dit op een ervaringsgerichte manier. Het is niet het praten over, maar het ervaren en doorleefd weten dat een verschil maakt aan het bed van de zieke.

In deze training leer, ontdek en onderzoek je:

  • hoe je zelf (bewust en onbewust) omgaat met ziekte, sterven en afscheid nemen en wat de impact hiervan is op de manier waarop je zorg verleent.

  • hoe je heel dicht bij een ongeneeslijk zieke of stervende persoon aanwezig kan zijn zonder hierbij zelf “gevaar” te lopen in de vorm van uitputting, depressiviteit, burnout enz.

  • hoe je een stevigheid kan ontwikkelen die je in staat zal stellen wakker en alert aanwezig te zijn, hoe heftig ook de emotionele velden waarin je je bevindt. Zo kan je leren vertrouwen in het ziekte- en stervensproces dat bezig is en stervenden helpen op een serene, bewuste manier de overgang te maken.

  • hoe je door kennis van en ervaring met het energetisch systeem van de mens extra mogelijkheden krijgt om mensen bij te staan in de intense processen waar ze doorheen gaan. Hulpverleners zijn vaak verbaal-rationeel ingesteld, maar dit is niet altijd de weg waarlangs je mensen ten diepste kan bereiken.

 

Uit feedback van deelnemers blijkt dat onze training vaak niet alleen professioneel, maar ook op persoonlijk vlak een keerpunt betekent.

 

Een getuigenis:

“De training existentiële en spirituele zorg heeft me niet alleen op professioneel vlak veel gebracht, ook en vooral op persoonlijk vlak. Na het volgen van de training sta ik wakkerder, bewuster in het leven, ik laat me niet zo meer meeslepen door de waan van de dag. De relatie met mijn partner en mijn kinderen is veel warmer en intenser geworden…” (B.D.)

 


Data

  • 10 en 11 maart

  • 21 en 22 april

  • 12 en 13 mei

  • 9 en 10 juni

Telkens van 10 tot 17u

 


Docenten

Alexander Verstaen: doctor in de psychologie, bruggenbouwer, werkzaam in palliatieve zorg sinds 2006, bezieler van het centrum Leven in Groeien en Sterven, auteur van Spiritualiteit in palliatieve zorg en de lessen van mijn stervende vader (2017).


Locatie

Onderwijscentrum d'Abdij 

Baron Ruzettelaan 435

8310 Brugge

Kostprijs

 

875 EUR

Gespreide betaling is mogelijk, gelieve contact met ons op te nemen hiervoor.

 

De maximale groepsgrootte is 15 plaatsen.   Wil je er graag bij zijn?  

bottom of page