Intervisie voor zorgteams

Stress is minder schadelijk als we een uitlaatklep hebben en sociale steun ervaren. Collega's en een goed functionerend team zijn daarin uitermate belangrijk.

 

Investeren in intervisie voorkomt klachten zoals, vermoeidheid, burn-out en depressie.  

"Door de intervisie voel ik me meer begrepen en gewaardeerd door mijn collega's.  Dit is belangrijk om het vol te houden in deze job."

Chris, zorgkundige woonzorgcentrum

"In ons team was de sfeer werkbaar, maar spanningen werden toegedekt.  Tijdens een intervisie kwam dit toch naar boven.  De zorgzame manier waarop Alexander hiermee is omgegaan heeft van ons team weer een team gemaakt."  

Hilde, verpleegkundige palliatief supportteam

 

"In intervisie komen zaken aan bod waar in teamoverleg geen tijd of plaats voor is maar die heel belangrijk zijn voor de kwaliteit van zorg die we bieden."

Martine, oncologisch verpleegkundige

Waarom investeren in intervisie?

 

  • Het doet deugd te ervaren dat anderen naar jouw visie luisteren en er ook iets aan hebben. Dit bevordert het zelfwaardegevoel.

  • Collega’s helpen je naar eigen werkpunten te kijken, zo kom je tot een groter zelfinzicht.

  • De sociale steun en het samen zoeken naar oplossingen zorgt voor een grotere jobtevredenheid en dus minder personeelsverloop.

 

Al deze factoren spelen een belangrijke rol in het voorkomen van klachten als depressie en burnout.

Vanuit het Centrum Groeien in leven en sterven hebben we een ruime ervaring in het begeleiden van zorgteams van ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorgdiensten enz.

In een intervisiegroep kan uitgewisseld worden over hoe het loopt in het werk, wat vlot gaat en wat niet, met welke patiënten of familieleden we al dan niet moeite hebben en wat dat duidelijk maakt over onszelf. Hierin beluisterd, erkend en herkend worden, horen hoe collega’s hiermee omgaan werkt inspirerend en ondersteunend.

Wil je meer informatie of nagaan of intervisie ook voor jouw team zinvol kan zijn, aarzel niet ons te contacteren.  Samen met u kijken we voor het meest gepaste aanbod.