EAAT7KBEN1AMBABTTUuV4K7yu6hE6Yhy34bhEyzEQ62bmWZA0MWj9Abz0ZCAE7FuNJTAvNJLrEuaQsBqV2uApPjGTWKXbQ1Y92f1o5euR2wY7cZBrRENHjbZAa2gG9AzHXcadPLNqazXP4ZAgYAPmb7AMaIPvtbwcVR7fSSf4qDpQXZCDouZA7mwpzmZBqK18JSoZD
top of page
Conferentie zitplaatsen

In company trainingen & workshops
 

Intervisie 

Stress is minder schadelijk als we een uitlaatklep hebben en sociale steun ervaren. Collega's en een goed functionerend team zijn daarin uitermate belangrijk.

 

Investeren in intervisie voorkomt klachten zoals, vermoeidheid, burn-out en depressie.  

Opstartruimte
Patiënt liggend op het bed

Ars Moriendi

In deze workshop leer je hoe je door middel van het ars moriendimodel op een kundige manier tegemoet kunt komen aan de existentiële en spirituele noden van patiënten en hun naasten.  Je helpt ook de patiënt en zijn naasten om de stap te zetten naar het aangaan van intense gesprekken zodat de laatste fase van het leven nog meer verdieping kan krijgen. Dit heeft voor zowel de patiënt, zijn naasten als voor jou als hulpverlener grote waarde. 

Coaching bij implementatie van de existentiële en spirituele dimensie van zorg in organisaties

Vaak is er ruis binnen een team rondom deze dimensie van zorg.  Teamleden vullen deze dimensie anders in of hebben andere associaties.  De onduidelijkheid zorgt voor een gespannen sfeer of er wordt niet openlijk gesproken over ervaringen die men met patiënten heeft uit angst voor het oordeel van anderen.  

Een vierdelig coachingstraject

Co-werkruimte
depressief

Het drama van de begaafde hulpverlener

Er wordt te weinig gewezen op de mogelijke  gevaren van empathie. Het gaat dan om een vorm van empathie als een onbewust mechanisme, waarbij de ander automatisch afgetast wordt en de gevoelens van de ander (patiënten, familieleden, collega’s…) geïmporteerd worden.

 

Dit mechanisme brengt ons in de problemen als we dagelijks in intense emotionele velden vertoeven, zoals bijvoorbeeld in de palliatieve zorg. Het kan uiteindelijk lijden tot empathievermoeidheid, depressieve gevoelens en burn-out.

bottom of page