EAAT7KBEN1AMBABTTUuV4K7yu6hE6Yhy34bhEyzEQ62bmWZA0MWj9Abz0ZCAE7FuNJTAvNJLrEuaQsBqV2uApPjGTWKXbQ1Y92f1o5euR2wY7cZBrRENHjbZAa2gG9AzHXcadPLNqazXP4ZAgYAPmb7AMaIPvtbwcVR7fSSf4qDpQXZCDouZA7mwpzmZBqK18JSoZD
 
Tibetaanse Gebedsvlaggen

Advanced training

Existentiële en spirituele zorg aan het levenseinde
 

Een training die concrete tools en handvatten geeft om de stervende te ondersteunen in het loslaten van het ego en het omgaan met wat onafgewerkt bleef

EN

Een training die  een mooie en verdiepende voorbereiding geeft op het eigen sterven

 

In de training gaan we op een ervaringsgerichte manier dieper in op de thema's die in de workshop "Spirituality and end-of-life care" aan bod zijn gekomen.

 

Je kan blijven praten over, maar het is uiteindelijk het doorleefd weten en ervaren dat een verschil maakt in de praktijk.

In de advanced training leer, ontdek en onderzoek je: 

  • hoe je zelf (bewust en onbewust) omgaat met ziekte, sterven en afscheid nemen en wat de impact hiervan is op de manier waarop je zorg verleent.

  • hoe je heel dicht bij een ongeneeslijk zieke of stervende persoon kan komen, aanwezig kan zijn vanuit onvoorwaardelijke liefde, zonder hierbij zelf 'gevaar' te lopen (uitputting, depressiviteit, burnout...).

  • hoe je door jezelf verticaal op te laden als een bron wordt die geeft vanuit overvloed, in plaats van een spons die alles absorbeert.

  • hoe je een stevigheid kan ontwikkelen, die je zal in staat stellen wakker en alert aanwezig te zijn, hoe heftig ook de emotionele velden waarin je je bevindt. Zo kan je leren vertrouwen in het ziekte- en stervensproces dat bezig is en stervenden helpen op een serene, bewuste manier de overgang te maken.

  • hoe je dankzij verdere kennis van en ervaring met het energetisch systeem van de mens (oa de chakra's) extra mogelijkheden krijgt om mensen bij te staan in de intense processen waar ze vaak doorheen gaan. Hulpverleners zijn vaak heel verbaal-rationeel ingesteld, maar dit is niet altijd de weg waarlangs je mensen ten diepste kan bereiken.

 


Data

25 en 26 maart

29 en 30 april

20 en 21 mei

10 en 11 juni 2022  

Telkens van 10 tot 17u

 


Docenten

Alexander Verstaen ism gastdocenten Rahul Bharti & Senne Mullie 
Voertaal: Nederlands en Engels

Locatie: Onderwijscentrum d'Abdij, Baron Ruzettelaan 435, 8310 Brugge

Kostprijs

 

825 EUR

Gespreide betaling is mogelijk, gelieve contact met ons op te nemen hiervoor.

 

De maximale groepsgrootte is 15 plaatsen.   Wil je er graag bij zijn?